Hoe het Mechanische in een Kadematic reddingsvest werkt 

Als de drie indicatoren op het mechanisme groen zijn, betekend dat:
A: De veer vast zit,
B: Het tablet dat het mechanisme triggered, op zijn plek zit, 
C: Er een Co2 cilinder er in geschroefd zit.

Als alle indicatoren dus groen zijn, is het reddingsvest compleet operationeel.

Het Nautomatic 3002 S automatische trigger mechanisme is voor tientallen jaren al één van de betrouwbaarste mechanismes op de markt. Wanneer er iemand met het reddingsvest in het water valt, zal een cellulose tablet oplossen, hierdoor springt de veer los en word er een pin in de cilinder geschoten. Dit zorgt ervoor dat het reddingsvest word opgeblazen. Doordat het vest opblaast word het hoofd van degene die het vest draagt boven water gehouden. Dit hele proces vind binnen een aantal seconden plaats, zoals is aangegeven in internationale overeenkomsten. Dit proces kan ook handmatig worden gestart door middel van een koord. In de bijgevoegde Downloads op deze website kunt u zien hoe u het reddingsvest weer operationeel maakt na het af gaan. 

Onderhoud

Een Kadematic reddingsvest moet om de twee jaar een onderhoudsbeurt. Dit kan alleen worden gedaan door Kadematic zelf en de partners waar wij mee samen werken. Wij hebben speciale trainingen om onze vesten te keuren en het recht om te certificeren. Het kan voorkomen dat er sneller service moet worden uitgevoerd, dit kan komen door extreem weer gebruik buiten de normale kaders. Na het de onderhoudsbeurt word er een sticker op het reddingsvest geplakt. Deze sticker geeft de indicatie wanneer het vest is gekeurd en wanneer het weer gekeurd moet worden. 

Handleidingen voor onderhoud

Hier kunt u handleidingen vinden over hoe u uw eigen Kadematic reddingsvest weer operationeel kan maken na opblazen. Deze handleidingen geven stap voor stap weer hoe u het vest uitvouwt en hoe u het weer op moet vouwen.